Tarieven

Heldere tarieven: wat kost een advocaat?

Bij Busch Advocatenkantoor gelden heldere tarieven. U wilt geen verrassingen achteraf. U kunt kiezen uit drie mogelijkheden:

  • Uurtarief: de werkzaamheden worden tegen een vast uurtarief in rekening gebracht.
  • Gefinancierde rechtsbijstand: als uw inkomen en vermogen onder de door de overheid vastgestelde inkomens- en vermogensgrenzen blijft, komt u mogelijk in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp. Dat houdt in dat de overheid een deel van de advocaatkosten voor u betaalt.
  • Vaste prijzen: in sommige situaties is het mogelijk om een vaste prijs af te spreken.

Uurtarief

Het vaste uurtarief bedraagt € 165  exclusief 21% btw (inclusief € 199,65). Er worden geen kantoorkosten in rekening gebracht. In voorkomende gevallen kan een lager uurtarief worden overeengekomen, bijvoorbeeld indien uw inkomen net iets te hoog is om voor gefinancierde rechtshulp in aanmerking te komen.

Gefinancierde rechtshulp

Er wordt eerst altijd gekeken of u in aanmerking komt voor door de overheid gefinancierde rechtshulp (zogenoemde toevoeging). U betaalt een eigen bijdrage, waarvan de hoogte afhankelijk is van uw (gezins-) inkomen en vermogen van 2 jaar geleden.

Vaste prijzen

In sommige situaties kan er een vaste prijs worden afgesproken.

Bijkomende kosten

Indien er een procedure bij de rechtbank of het gerechtshof gevoerd wordt, bent u in de meeste gevallen griffierecht verschuldigd. Daarnaast kunnen er gemeentelijke leges in rekening worden gebracht voor het opvragen van uittreksels (bijv. huwelijksakte en geboorteakte).

Kennismaken? Neem contact op