Beëindiging samenleving

Beëindiging samenleving. Bij het einde van de samenleving, kunnen er diverse vragen bij u opkomen. Misschien heeft u een samenlevingsovereenkomst waarin (deels) staat opgenomen wat er moet gebeuren bij het einde van de samenleving. Als u kinderen heeft, zullen er afspraken gemaakt moeten worden over de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken en de kosten van de kinderen. Wat doet u met de gezamenlijke woning, bankrekeningen of ander gezamenlijk vermogen? Wellicht heeft een van de twee partijen bij de financiering van de woning meer ingelegd. Heeft hij/zij dan recht op restitutie? Is dat nominaal of moet de waardevermeerdering ook verdeeld worden?

Als een van de twee partners alleen in de woning blijft wonen, terwijl de woning gemeenschappelijk eigendom blijft, dan moet u er bewust van zijn dat de hypotheekrente niet volledig aftrekbaar is. Laat u op dit punt goed adviseren. Op de website van de belastingdienst treft u over dit en andere gerelateerde onderwerpen informatie aan.

Hieronder treft u diverse veelgestelde vragen aan. Mocht uw vraag er niet tussen staan, aarzel dan niet om contact op te nemen of een afspraak te maken voor het gratis spreekuur.

Veelgestelde vragen over familierecht